Пламен Димитров: Няма разделение сред здравните специалисти за протестите

08:05, 30 сеп 19 25 2056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Няма разделение между медицинските специалисти от държавните и частните болници. Интересите събират хората и заедно ще ги покажем на 7 октомври“, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНР . Той беше категоричен, че протест ще има.

„И законодателно, и финансово трябва да бъде решен въпросът. Имаме конкретни искания и на 7 октомври пред Министерския съвет ще организираме този протест. Очакваме няколко хиляди души от цялата страна – да покажат за пореден и надявам се за последен път, че ако не се вземат решения, стигаме до подаване на оставки масово. Оттук нататък се разрушава цялата система“, коментира Димитров.

7 000 здравни специалисти излизат на национален протест на 7 октомври

Преди началото на инициативата Арена "Работеща България" Пламен Димитров посочи, че един от ключовите проблеми на работещия българин е неговото представителство.

„Начинът, по който неговият интерес може да бъде изразен, гласът му да бъде чут и неговите проблеми да бъдат конкретно и ясно формулирани и решавани. Правят се различни опити през последните години да се разширят формите на представителство. През синдикатите не повече от 20-25% от работещите в България имат своя глас. Над 70% от работещите българи нямат надежден механизъм за представителство на техните интереси“, коментира президентът на КНСБ.

КНСБ пита работници из страната кои са най-сериозните им проблеми

В предаването „Преди всички“ Пламен Димитров цитира статистически данни, според които заплатите в сходни предприятия – там, където има синдикати, са между 12 и 14% по-високи. Също и закрилата в предприятията, където има синдикати, е по-висока, добави той.

От КНСБ са развили мобилно приложение, чрез което всеки може да подава сигнали за нередности на работното място. Искаме да дадем тласък и стимул на всички да заявят своя проблем, посочи президентът на синдиката.

Той подчерта още, че правото на сдружаване в България продължава да е под силна заплаха, особено в частния сектор. „Искаме охраняване на правото на сдружаване в широк план“, настоя Пламен Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама