Иван и Андрей пред ТОПНОВИНИ: Не спираме да работим и вярваме, че няма невъзможни неща

10:00, 07 окт 19 / Сблъсък 25 5618 Християна Димитрова

 

ТОПНОВИНИ стартира нова рубрика, която без тяхното съгласие нямаше как да се осъществи, а именно „Сблъсък“. В нея екипът ни ще разгръща важните и актуални теми, стоящи на дневен ред. Тези, които карат обществото да се притеснява и обединява, да изказва позицията си и да се противопоставя, да се смее и да плаче, да подкрепя и да оплюва, и разбира се да негодува.

Ще представяме противоположните позиции на нашите събеседници, ще им даваме възможност да изтъкнат своите аргументи и да ни убедят защо тяхната гледна точка е правилната, а всеки читател  ще може сам да си избере на кого да симпатизира.

Иван Христов и Андрей Арнаудов, за по-лесно – Иван и Андрей. Детството ги събира, а работата ги обединява още повече. Двамата са хумор и отговорност в едно. Като студенти създават предаването ''Сблъсък'' - общата им любов, спечелила с 13-годишната си история сърцата на малки и големи.

Повече за това разказват в интервю за ТОПНОВИНИ самите те:

 

Да ви върнем назад във времето. Вие сте създателите на предаването ''Сблъсък'', еднa от най-успешните и гледани продукции в българския ефир. Как се роди идеята и как успяхте толкова дълго време да задържите зрителите пред екрана?

Иван: И двамата бяхме студенти тогава. Мисля, че бяхме втори или трети курс. Андрей учеше Журналистика, а аз Актьорство за куклен театър. Едно произведение не може да съществува, ако няма конфликт. Това учехме и двамата всеки в неговата специалност. От картина през роман, песен, филм или телевизионно предаване - няма ли конфликт, значи няма нищо. Tогава телевизионната среда беше различна, беше тихо и скучно. Нямаше предавания, в които да се крещи, да се спори, да се изтъкват аргументи в открит разговор. Ние бяхме първите. Сега е друго, скандалите започват още в 7.30 сутринта от ранните сутрешни блокове. Затова тогава ''Сблъсък'' беше необходимост, а сега би бил поредното крякане.

Андрей: По онова време вече имахме предаване, но на мен много ми се искаше да направим предаване, в което хората спорят на две противоположни полюсни позиции. Искахме да дадем поле за изява на емоциите и различните гледни точки на хората. Бяхме много малки тогава, почти деца. Това беше моето желание, на Иван му хрумна, че тези две страни, които спорят, могат да го правят на боксов ринг. Аз исках да има скандал, а той искаше – ринг. И така се роди ''Сблъсък''.

Можем ли да кажем, че уникалността му ви зареждаше през цялото време или симбиозата, която съществува помежду ви даваше този заряд и той се пренасяше на екрана?

Иван: Мисля, че по малко и от двете. Имахме и невероятен екип. До ден днешен работим с голяма част от хората, с които стартирахме. Разбира се сега в компанията ни работят десетки, а в дадени периоди и стотици хора, но тези, с които започнахме сега са ръководители. Предаването, когато е хубаво заживява свой живот... От един момент ти трябва да се съобразяваш с него, а не то с теб. Малко е както, когато ти се роди дете. В един момент то заживява свой, отделен от твоя живот. Така беше със ''Сблъсък'', така е и с ''Фермата'' сега.

Андрей: Ние много бързо сформирахме екип от 4-5 човека, с част от които работим и до днес. Тези хора ни помогнаха да направим предаване, което стои на ръба между сериозното и хумора - това правеше ''Сблъсък'' уникален. Този почерк го запазихме и до днес във всичко, което правим. Сега вече от дистанцията на времето можем да кажем, че предаването беше социален феномен, който се превърна в страст за зрителите.

Може би ''Няма невъзможни неща'' (ННН) е формулата, която продължава да ви води към успеха?

Иван: Просто не спираме да работим. Колкото и да сме уморени, колкото и да ни се струва безсмислено на моменти. Не спираме да работим. Всеки успех, който сме постигали е резултат от огромни, всекидневни усилия.

Андрей: И наистина вярваме, че няма невъзможни неща. Пише го дори на вратата на офиса ни.

Кои са най-ярките гафове на предаването в дългогодишната му история?

Иван: Толкова са много, че не мога да посоча един. Винаги сме имали открит и честен стил на водене на предаванията. Така че когато стане гаф, ние се надсмиваме над себе си и повечето пъти зрителите се забавляват и ни прощават.

Андрей: При ''Сблъсък'' гафовете бяха нещо хубаво и ние им се радвахме. Всеки дефект се превръщаше в ефект.

Как съумяхте толкова години да запазите тандема Иван и Андрей?

Иван: Правя му много романтични и скъпи подаръци. Водя го на разнообразни места и никога не го приемам за даденост. Той ми се отблагодарява, като ми е верен и не поглежда към други... Като цяло мога да се похваля, че за дългите връзки в моя живот съм късметлия.

Андрей: Ние не сме се събрали, за да работим заедно. Познаваме се от деца, така че успяхме да го запазим благодарение на приятелството и взаимните компромиси.

Какво прави през свободното време Иван без Андрей и Андрей без Иван?

Иван: Иван си гледа семейството. Нямам свободно време. Винаги има поне 3/4 човека, на които посвещавам неработните си часове.

Андрей: Гледам в свободното си време да съм без Иван. Ако и тогава сме заедно, ще бъде малко прекалено. Имам динамичен живот, обичам да общувам с много хора, а на първо място – имам семейство и малко дете.

Колко често влизате в спор помежду си и подхлъзвало ли ви е това в професионален план?

Иван: Много е израснал начинът, по който спорим в момента. Преди бяхме по-крайни, сега се случва рядко.

Андрей: Влизали сме в жестоки спорове, почти само и единствено професионални, никога лични, но емоциите бързо отшумяват.

Какво пожелавате на екипа ни и новата рубрика?

Иван: Бъдете честни, открити и непретенциозни. Изисквайте повече от себе си, отколкото от другите. Смейте се повече!

Андрей: Радвам се, че ''Сблъсък'' ще продължи да го има. С удоволствие ще четем изданията на вашите сблъсъци, пожелавам ви успех и съм сигурен, че това ще донесе радост на читателите ви.

Под всеки „Сблъсък“, ще можете както на страницата ни www.topnovini.bg , така и в социалната мрежа Facebook да изразите позицията си и да защитите тезата на един от участниците в сблъсъка на гледни точки. ТОПНОВИНИ отваря за коментари сайта си, защото в дебата се ражда истината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!