Борисов: Слуховете в Сливен и Ямбол са друг вид Костинбродска афера

08:35, 08 окт 19 / Политика 25 2276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов влезе в ефира на "Тази сутрин" по bTV по-рано, за да поздрави предишния гост Ивет Лалова.

Ивет Лалова финишира седма на Световното в Доха

"Познаваме се отдавна, тя е добър приятел. Пример е за младите хора- за дълголетие, не само спорт, но и за начин на живот. Имаме щастието да познаваме такъв спортист и такава жена. Не се радваме само на спортистите, има много неща, на които да се радваме. Например като караме по Южната дъга, на парковете в София, на най-високия БВП в историята на България", коментира той. 

По повод ситуацията в Сливен, където роми си вземат децата от училище, заради слухове, че държавата ще им ги вземе, премиерът каза: "Като дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление, много пъти им се получава - така беше с Костинброд, с козичките".

Фалшива новина за отвлечени деца подпали ромската общност в Сливен (Обновена)

"Обръщам се към хората в Сливен и Ямбол, че това е друг вид Костинбродска афера. Тогава излязоха хора от няколко партии, които заговориха за автобуси с двойни дъна, това ни отне между 6 и 10%. Виждате сега хората какво говорят -  държавата ще ни вземе децата", посочи премиерът. 

"За деца, които са системно насилвани и малтретирани се появяват сигнали, че ще ги вземем. Идете и разследвайте кой ще им вземе детето. Отнемането може да се случи и без "Стратегия за детето". Това в момента е конспирация, защото идват избори", коментира Бойко Борисов. 

На въпрос коя партия стои зад недоволството в момента, Борисов отговори, че има прокурори, които да разследват. "Обръщам се към хората, за да им кажа, че това е безумно, да мислят, че може да им се отнемат децата. Да си ходят на училище. Ние вкарахме 50 хил. деца повече в класна стая миналата година. И това е един от големите ни успехи. Представете си един град като Казънлък, който не е ходил на училище", каза министър- председателят. 

За заплатите на медицинските сестри Борисов заяви, че обещаното е дадено и никога не е подвеждал медицинските сестри. "От 2,5 млрд. лева парите, които отпускаме, станаха 5,5 млрд. лева. От следващата година ще има допълнителни 300 млн. лева", обясни той. "Точно сега, когато заплатите са най-високи, всички протестират, защото виждат, че работим добре и събираме пари", изтъкна министър- председателят. 

"Обещаните 200 млн. лева ще бъдат разпределени, така че медицинските сестри да получават 950 лв. заплата", обяви Бойко Борисов. 

След редица протести: Отпускат 200 млн. лева за болничната помощ

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама