Бойко Борисов: Оправяме едновременно "Хемус" и пътищата в Северозападна България

15:33, 12 окт 19 / Политика 25 3734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първо ще направим „Хемус“, после едновременно с него, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона отпуснахме за Ботевград – Мездра, околиите на Видин, Враца и Монтана. Това каза премиерът Бойко Борисов в Стара Загора.

Премиерът посочи, че парите за АМ „Хемус“ в размер на над милиард лева вече са организирани. „За „Струма“: сега влязохме след Благоевград до Кресна. И тунелите, и магистралата трябва да я построим. И Северозападна България и „Хемус“, допълни премиерът.

"Заставаме зад миньорите и енергетиците от мини "Марица - изток", но вредните емисии и цените им вече стават такива, че след 10-15 години ще е много скъп лукс това гориво, каза още премиерът Бойко Борисов.

Той даде за пример Германия, където в момента протестират срещу газта. "Не срещу въглищата, срещу газта. И тя отделя вредни емисии“, посочи Борисов. Той обясни, че ако се стигне до критичен момент, ще се осъществи комуникация със служителите на мини „Марица-изток“.

"Виждате какво се случва с екологията по света. Огромният натиск и срещу вредните емисии. Ние сме в Европа. Човешкото здраве е на първо място и като се казва: "приемаме, че има вредни емисии“. Да, де, но приемаме, че и заболяванията са много. Кое е по-важното?“, запита министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама