Англия иска УЕФА да разследва расистките скандирания на мача с България

09:32, 15 окт 19 / Спорт 25 2289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Футболната асоциация в Англия призова УЕФА да разследва скандиранията на расистка основа на част от публиката време европейската квалификация между националните отбори на България и Англия, играна на Националния стадион „Васил Левски“ в София. Двубоят беше белязан от обиди към част от английските футболисти, а ФА нарече въпроса "спешен".

България загуби от Англия с 0:6

"Може да потвърдим, че играчите на Англия станаха обект на отблъскващи расистки скандирания по време на квалификационния мач за Евро 2020 срещу България. Това е неприемливо на всякакво ниво в спорта и сега целта ни е да окажем подкрепа за футболистите и щаба, които бяха замесени в случая. Тъжно е, но това не се случва за първи път с нашите футболисти. На всякакво ниво няма място за такова поведение в общественото и във футбола. Ще искаме от УЕФА да разследва спешно този въпрос", се казва в съобщението на Футболната асоциация.

Мачът на Националния стадион "Васил Левски", загубен от българите с 0:6, беше спиран на два пъти през първата част заради расистки скандирания от страна на част от българските запалянковци.

Британската преса също реагира на расистките скандирания по трибуните по време на мача. „Отвратително”, „Срам за София”, „Неудачници”, „Изхвърлете ги!”, „Жалки и окаяни”. Това са само част от заглавията в днешните издания, но всички те са в един дух – категорично осъждане на расизма, съобщи Нова телевизия.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама