Скандал в Москва: Нурмагомедов напусна пресконференцията си преди началото й

13:15, 18 окт 19 / Спорт 25 2198 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Руският ММА боец от аварски произход Хабиб Нурмагомедов напусна пресконференцията си в Москва в четвъртък, още преди тя да е започнала.

Това трябваше да бъде първата публична изява на Хабиб в родината му след победата му над Дъстин Поарие в UFC 242. Пресконференцията беше организирана от Gorilla Energy Drink - един от основните спонсори на Хабиб и неговите съотборници.

Силно посещаваното медийно събитие трябваше да започне в 11 часа. Четиридесет минути след планираното начало беше направено съобщение, че пресконференцията е отложена поради технически проблеми. Част от медиите са успели да видят Нурмагомедов, едва когато той е напускал сградата. 

Дисквалифицираха Хабиб Нурмагомедов за девет месеца

Причината за прибързаното отстъпление на шампиона така и не стана ясна, а това породи спекулации какво е причинило напускането на звездата.

Една от версиите, които се обсъждат е, че Хабиб е трябвало да бъде настанен до Игор Ким, шеф на Московския пивоварен завод, който притежава Gorilla Energy Drink.

Спекулира се, че асоциирането на Хабиб с бирената компания, който е набожен мюсюлманин, би противоречало на вероизповеданието му. Организаторите на събитието обаче имат различна версия и тя е, че Хабиб е имал среща в Кремъл в следващия час.

Един от приятелите на звездата обаче публикува видео, на което ясно се вижда, че Нурмагомедов тренира на бягаща пътека, час след внезапното му напускане.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама