Протестни митинги срещу плана за растеж на правителството в Гърция

10:30, 24 окт 19 / Свят 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За днес в Атина и Солун е обявено провеждането на три отделни митинги в различни часове на деня, които ще създадат проблеми с трафика, съобщава „Катимерини”.

Протестите са организирани от синдикатите в страната в знак на протест срещу правителствения законопроект за стимулиране на икономическия растеж, който трябва да бъде ратифициран от парламента.

След провеждането на мотоциклетен митинг и марш в сряда, Съюзът на работниците от местната власт излезе по улиците на столицата и ще тръгне към парламента, за да изрази недоволството си от клауза, която позволява общински услуги, включително санитария, да бъдат възложени на частни фирми.

От 17:00 ч., Съюзът в публичния сектор призовава за митинг по същия казус с аргумента, че възлагането на тези услуги на външни изпълнители ще доведе до загуба на хиляди работни места. Протестите са и срещу части от законопроекта, които ограничават правото на стачка.

За 18:30 ч. е насрочено началото на друг митинг, който ще започне пред Атинския университет. Участниците ще се отправят към Парламента с настояване за защита на колективните трудови договори.

Подобни митинги ще се проведат в Солун, насрочени за 11:00, 12:00 часа и 18:30 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама