Полицията във Великобритания призова медиите да спрат със спекулациите с камиона

13:45, 26 окт 19 / Свят 25 2768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията призова медиите да спрат да спекулират по темата с убитите в камион край Лондон мигранти. Призивът дойде заради широко тиражираната информация, че 39-те жертви са китайци, а в петък се оказа, че това може да не е вярно.

Поне 6 семейства от Виетнам казаха, че нямат връзка със свои близки. Това кара властите да смятат, че някои от тези хора може да са сред загиналите в ремаркето. Полицаите припомниха за предположението си, че жертвите може би са китайци, а редица медии са започнали да представят това като факт. Органите на реда уточниха, че държат постоянна връзка с посолството на Китай и се опитват да разпознаят телата.

Великобритания задържа четвърти заподозрян за гибелта на 39-а мигранти

„Искам в началото да обърна внимание на обема спекулации в медиите и социалните мрежи около разследването. Дължим на загиналите да проведем коректно разследване. Спекулациите не ни помагат. Всъщност точно обратното - те могат да попречат на работата на полицаите и да забавят хода на разследването. Нашата служба няма да коментира спекулации за националността на загиналите, като призовавам и журналистите да направят същото", заяви Пипа Милс, зам.-директор на полицията в Есекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама