Фотограф съди евродепутат заради снимка

13:36, 04 ное 19 25 1634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотографът Георги Марков е подал жалба в районната прокуратура на Силистра и искова молба в окръжния съд заради непозволено използване на негова снимка в предизборната кампания за местните избори в Силистра на кандидат-кмета Момчил Неков.

Марков заяви, че се е срещнал с Неков да уредят въпроса, но той е отказал. "Политиците трябва да дават пример на обществото", каза Марков, цитиран от DareikNews.bg. Той допълни, че снимката е направена със специална техника и обработката е отнела много време. И отбеляза, че авторството му е ощетено и незачетено. Фотографията на Марков е била използвана върху девет билборда на бившия евродепутат наричан от медиите "феноменът 15/15".
 
Марков се свързал с адвокат, с който са изготвили и изпратили нотариална покана за доброволно изпълнение до Неков. В получения отговор обаче се казвало, че действията срещу него били политическа кампания с цел да провали кампанията му за кмет на Силистра. Фотографът отрече обвиненията и обясни, че е изчакал дори да приключи балотажът, за да даде гласност на случая.

Снимката на Марков била използвана непозволено и от друг кандидат на местните избори, но след среща с него въпросът за правата е бил уреден.

Адвокат Емил Георгиев обясни, че ако прекият извършител на деянието не е Неков, а друго лице, то това ще се установи от разследващите органи и съда. Той допълни, че поисканото обезщетение е четирицифрена сума. Снимката била взета от информационен портал за Силистра, като под нея бил описан авторът й и контакт с него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама