Мишел Платини се обърна към адвокати за събиране на милиони от неизплатен бонус

21:00, 08 ное 19 / Спорт 25 3212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини предприема правни действия за получаване на значителни неизплатени суми, както и за бонус и юридически такси. Това заяви самият той за АФП, предаде БГНЕС.

Според източници, близки до Платини, чието четиригодишно наказание извън футбола изтече през октомври, коментират, че бившият френски национал се надява да възстанови около 7,2 милиона евро (7,9 милиона долара), включително 5,5 милиона евро неизплатени суми. Платини не потвърди за стойността на цифрите.

Трикратният носител на Златната топка беше изхвърлен от участие във футбола през 2015 г. заради плащане oт 2 млн. швейцарския франка, които получава от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер. Въпросното заплащане е извършено през 2011 г., когато Блатер се бори да бъде преизбран за президент, и е свързано с работа, извършена от Платини между 1999-2002 г. Самият Блатер също бе наказан като Платини, но за 6 години.

Платини винаги е настоявал, че не е направил нещо нередно. Неговото наказание от футбола изтече на 6 октомври и той се надява да се завърне под някаква форма в любимата игра. Бившият футболист на Ювентус обясни, че бонусът, който иска да му бъде изплатен, е свързан с организацията на Евро 2016.

„Поискахме остатъка от неизплатената сума, която вярваме ни се полага по договор", потвърди швейцарският адвокат на Платини Винсент Солари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама