Издигнаха Любо Ганев за президент на волейбола

12:47, 27 ное 19 / Спорт 25 2427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативният комитет за кардинални промени в българския волейбол издигна кандидатурата на Любо Ганев за президентския пост на родната федерация, който от 18 години се заема от Данчо Лазаров, съобщи bTV.

До два дни клубовете ще внесат подписка за извънредно Общо събрание. По устав 1/3 от клубовете трябва да внесат такава подписка, за да поискат свикването на извънредно Общо изборно събрание. Регистрираните клубове във волейболната федерация са над 120.

Издигат Любо Ганев за президент на БФВ на 27 ноември

Кандидатурата на вицепрезидента на централата бе представена на пресконференция, на която самият Ганев показа и акценти от програмата си за развитието на волейбола в следващите години.

"Ще се стремим да изградим работеща федерация със силен фокус върху детско-юношеската школа. Прозрачност в управлението - да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които помагат за развитието на волейбола. Необходим ни е екип - израснал съм във волейбола и знам, че идеите и резултатите на екипа са по-мъдри и по-успешни. Надявам се всички тук да се подкрепят и като част от бъдещия управителния съвет. Те изцязоха с лицата си и поискаха тази промяна, надявам се да бъдат до мен", коментира Ганев.

Любо Ганев: Пред пълна зала с българи на отбора му растат крила и целта е изпълнима

"Утре внасяме предложение пред управителния съвет за свикване на извънредно общо събрание с кандидатурата на Любо Ганев за председател. След входирането федерацията има срок от 2 седмици да свика управителния съвет и да се произнесе по искането. Затова е важно на общото събрание на 20 декември в Казанлък всички клубове да бъдат там и с гласа си да поискат тази промяна", поясни президентът на "Левски" Владимир Николов. 

Ганев обяви, че макар от дълги години да е неизменна част от управата на българския волейбол и дори първи вицепрезидент, невинаги е бил съгласен със статуквото. "Всяко едно решение, за което съм гласувал, е било продиктувано от това да бъде за доброто на волейбола. Отчитам като грешка факта, че като отборен играч съм защитавал и решения, които не съм приемал. Вече знам мнението на повече от 50 клуба, запознали се с нашата проглама. Искам обаче да разбера мнението и на останалите - ще се срещна с всички и ще обсъдим какво да подобрим и какво да променим. Имаме страхотни идеи, можем да намерим парите и хората, но за да постигнем тези цели, ни трябва съдействието на всеки клуб - от най-големия до най-малкия. Ако клубът не иска да развива школата, усилията ни ще останат напразни", посочи Любо Ганев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама