Валентин Михов: Трябват кадърни управленци, пълен картбланш и добро заплащане

09:55, 02 дек 19 / Спорт 25 2403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В което и направление да си, трябва да имаш екип готов по стратегиите, които ще ги следваш, т.е. във футбола са 3-4 основни стратегии. Трябва да имаш кадърни управленци, специалисти, пълен картбланш, добро заплащане и изискване. Изчакваш го година - две, виждаш резултатите, каза Валентин Михов, член на ИК на БФС, пред БНТ.

"За треньорите - никакво вмешателство. Трябва да оставим един човек 2-3 години, да видим неговата стратегия, защото стратегия под 3 години аз не виждам да даде резултат. 3 или 5 години е минимумът, който трябва да завърши един период, на който може да се дава оценка", смята още Михов.

Разследват служители на БФС за длъжностно присвояване

Той подчерта, че "в България 3 години не се чакат, такава е ситуацията във футбола, че ако на първата година няма резултат, особено грандовете". Много неща има, които са различни от това, което и ние сме в Европа, но европейците отдавна правят европейски неща, въпреки че виждам в тях много побългаряване, каза Михов.

По думите му европейците отдавна правят европейски неща, но в тях има много побългаряване. Ние говорим за корупция в България, а най-голямата корупция е в Европа, категоричен бе Михов. "Ние можем да дадем много лоши примери с ФИФА, УЕФА - как се краде там, къде се строят стадиони", допълни той.

Лечков: Продължавам да съм първи вицепрезидент на БФС

Аз в Изпълкома отговарям за връзката между футболния съюз и държавата. Когато се говори за грешки, трябва да се каже първо положителното. Има грешки, но и много положителни неща, които виждам, че никой не ги споменава, отбеляза Михов.

По думите му много от младите хора вече не искат игрището, не искат училищния двор, махленския футбол, тръгват вече с едни съвременни апаратчета, съвременни игри и някои други работи, съвсем друг е манталитетът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама