Борисов: Путин е добре дошъл, тогава ще види с каква скорост строим

17:39, 04 дек 19 / Политика 25 5004 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Всеки има право да търси алтернативни трасета. Ние търсим алтернативна диверсифицкация. Сигурно не им е приятно, че България е толкова силен и лоялен член на НАТО.'' Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването ''Лице в лице'' по bTV по повод коментара на руския президент Владимир Путин, който заяви, че България умишлено бави строежа на ''Турски поток''.

По думите на Путин, ако България не иска да реализира ''Турски поток'', Русия ще намери други възможности за транзитиране на газ в Южна Европа.

Според премиера България спазва процедурите на ЕС: "Ние не сме нито Събирия, нито Русия".

''При нас се направиха конкурси и процедури, одобрени от ЕК. С 1 млрд. по-евтини са километрите, които строим в момента, от ''Южен поток''. Може би информацията на президента Путин му е стара. Имаме над 140-150 км, които са изкопани и вече се полагат тръби. Ние се забавихме, защото изпълнихме препоръките на ЕС'', категоричен бе Борисов.

"Всички казват: Браво, България строи ''Балкански поток'', строи интерконектор с Гърция. 

Има отправена покана за догодина президентът на Русия Владимир Путин да посети България.

Путин е добре дошъл. Като дойде в България, ще отидем и ще видим с каква скорост строим. Късно започнахме, но много процедури трябваше да минем'', добави Борисов и допълни, че потокът ще бъде построен в срок.

Аз не искам да влизам в обяснеяния какво е искал да каже Путин. Знам, че съм направил за България всичко, което съм обещал", каза още премиерът. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама