Украински олигарх беше арестуван в Германия

16:30, 07 дек 19 / Свят 25 2311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Украински олигарх бе арестуван в германската провинция Долна Саксония, предаде ДПА.  Според доклад германските власти са арестували издирвания украински олигарх Александър Онишченко край Бремен.

Арестът се основава на молба за екстрадиция от украинското правосъдие, което обвинява мъжа в корупция, съобщи вчера германското онлайн издание t-online.de.

Говорителка на прокуратурата в град Олденбург потвърди пред ДПА, че украинският гражданин е арестуван на 28 ноември. Молбата за екстрадиция ще бъде разгледана от германската главна прокуратура, като в рамките на производството ще бъдат изслушани адвокатите на задържания.

Според украински медии става дума за 50-годишен мъж, избягал от Украйна в Испания през 2016 г., след като бил обвинен в измама и пране на милиони евро по газови сделки. Впоследствие мъжът се преместил в Германия. Той е бивш депутат, който според украинските медии планирал да се върне в Украйна този месец, уточни БТА.

Докато бил в чужбина, задържаният публикувал книга, в която обвинява бившия украински президент Петро Порошенко в корупция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама