Борецът Николай Щерев: Не съм злоупотребявал и не се чувствам виновен

16:10, 12 дек 19 / Спорт 25 3199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В никакъв случай не съм злоупотребявал със забранени вещества и не се чувствам виновен“, заяви пред сайта sportal. bg синът на именития наш борец Симеон Щерев – Николай. Борецът получи четиригодишна забрана за употреба на допинг.

Хванаха наш национал с допинг, изхвърлиха го за 4 години

„Преди около две години имах лични проблеми и трябваше да свалям много килограми, поради което се свързах със специалист и той ми предписа въпросния медикамент кардарин, който се използва за топене на мазнини. Тогава още не бях активен спортист, впоследствие се върнах в борбата, но никога не бих си помислил да злоупотребявам с каквото и да е", каза Щерев.

През лятото носителят на златния пояс "Дан Колов" за 2011 година беше уличен в употреба на забранени стимуланти след внезапна проверка от родната Антидопингова агенция. Щерев, който е син на именития треньор Симеон Щерев, получи 4-годишно наказание да се състезава.

Той се бореше в категория до 97 кг, върна се на тепиха след 3-годишна пауза и за да влезе в категорията свали 60 кг. "Ще обжалвам за намаляване или премахване на наказанието ми, защото виждам бъдещето си свързано с борбата“, продължи той. „Целият ми живот е преминал на тепиха, имам мечти за добро представяне в турнири и защо не да бъда треньор след време“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама