Анди Мъри пропуска Australian Open догодина

17:29, 29 дек 19 / Спорт 25 2687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анди Мъри заяви, че е "изключително разочарован и нещастен", че ще пропусне Откритото първенство на Австралия през януари. Той се оттегли от първия Голям шлем за 2020 г. поради контузия на таза, съобщи БГНЕС.

32-годишният шотландец получи контузията, играейки за Великобритания в турнира за купата Дейвис и също така ще пропусне Отборния турнир за Купата на АТР в три австралийски града в началото на януари.

"Работих толкова усилено, за да мога да играя на най-високо ниво и съм дълбоко разочарован, че няма да мога да участвам в Австралия през януари", каза Мъри в събота.

"След Australian Open тази година, когато не бях сигурен дали ще мога да играя отново, бях развълнуван от това да се върна в Австралия и да дам всичко от себе си, и това е още по-разочароващо за мен. За съжаление имах влошаване наскоро и като предпазна мярка трябва да преодолея това, преди да се върна на корта и да се състезавам", сподели тенисистът.

Мъри се надяваше да се завърне за турнира от Големия шлем в Мелбърн след операция на тазобедрената става през януари. Но притеснения относно физическото състояние на финалиста от Australian Open бяха изразени, когато той отмени планирания блок от тренировки в Маями. В резултат на това Мъри няма да се върне в Мелбърн Парк.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама