Силва Зурлева е открита мъртва в дома си в село Ковачевица (ОБНОВЕНА)

10:47, 01 яну 20 25 21527 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

60-годишна жена е загинала, след като е паднала в дома си в гърменското село Ковачевица. Сигналът за смъртта й е подаден около 9.50 часа в първия ден от годината, предаде БГНЕС.

По информация на в "Труд" починалата жена е известната журналистка и бизнес дама Силва ЗурлеваНа място оглед прави и екип от полицията.

Не е ясно още каква е причината за смъртта, дали падането по стълбите или предшестващ инфаркт. Знае се само, че се касае за нещастен случай, а не за насилие, казаха от полицията.

Силва Зурлева е бивш член на Борда на директорите на Нова телевизия. Тя е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“. От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама