Президентът и премиерът изразиха съболезнования на близките на Силва Зурлева (Обновена)

17:25, 01 яну 20 25 6396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Силва Зурлева, журналист, преводач, дългогодишен ръководител на Нова телевизия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

„Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на телевизията в България“, заяви Радев. "Светла следа оставя и ангажираността на Силва Зурлева с общественозначими каузи като „Българската Коледа“, която всяка година дава своя принос за здравето и лечението на хиляди български деца" отбеляза още президентът. 

Съболезнованията си изрази и премиерът Бойко Борисов. "Бог да прости Силва Зурлева! Съболезнования на семейството и на близките ѝ", написа той.

"Безспорен професионалист, талантлив, умен и почтен човек, Силва Зурлева отдаваше сили да се налагат принципите на журналистическата етика и морал в най-трудните години, когато тези принципи бяха подменяни от слугинска и поръчкова журналистика. Неслучайно тя беше отстранена от телевизията, на която отдаде професионалния си живот", заявиха в съболезнователен адрес от Съюза на издателите в България.

 

Припомняме, че журналистката беше намерена мъртва тази сутрин в дома си в Ковачевица. От МВР съобщават, че става дума за нещастен случай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама