България сломи Франция в първия си двубой в Берлин

21:05, 06 яну 20 / Спорт 25 2349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България надигра Франция с 3-2 гейма в първия си двубой от олимпийската квалификация в Берлин. Тимът на Силвано Пранди спечели след 25-23, 17-25, 25-22, 19-25, 15-8 и така потегли с успех в германската столица, съобщи БГНЕС. 

Срещата в зала „Макс Шмелинг Хале“ започна по-добре за нашите, но „петлите“ отвърнаха с четири поредни точки за 8-4. Възпитаниците на Лоран Тили водеха до средата на първия гейм, след което „трикольорите“ се активизираха и на свой ред влязоха в серия.

Въпреки опитите на французите да се върнат в частта, България поведе след 25-23. Във втори гейм предимството бе на страната на Франция, които след прекъсване, породено от претенции на Тили за липсата на точка в актива на тима му, доминираха и в крайна сметка закономерно изравниха. Третият гейм отново отиде на сметката на българите, които след равностойно начало, отвориха разлика, която не изпуснаха до края на частта.

Франция обаче вкара срещата в тайбрек след по-добър четвърти гейм, но в решителния до 15 точки, България бе по-солидна на сервис и така записа първи успех в група В на олимпийската квалификация в Берлин. Най-резултатен за "лъвовете" бе Цветан Соколов с 23 точки (20 от атака, 2 аса и 1 блокада), а Мартин Атанасов и Виктор Йосифов добавиха съответно по 15 и 12. За "петлите" Жан Патри завърши с 20 точки, а Ървин Нгапет добави 17, но те бяха недостатъчни за победата.

За Франция пък това бе дебютно поражение след вчерашния успех над Сърбия с 3-0. „Плавите“ надиграха по-рано Холандия със същия резултат. Утре за нашите волейболисти предстои двубой именно с „лалетата“, който стартира в 15:00 часа българско време.

"Фантастично начало за България на волейболната олимпийска квалификация в Берлин! Имахме удоволствието , заедно с Любо Ганев, да видим на живо как националният ни отбор се наложи над Франция в епичен сблъсък с 3:2 гейма", това написа в социалните мрежи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

"Българският тим направи първата крачка в европейската квалификация, но изпитанията продължават. Утре ще стискаме палци на нашите момчета срещу Нидерландия. Браво и на нашите сънародници в Берлин, които създадоха обстановка като у дома!", пише още Кралев. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама