Кузманов поведе България към четвъртфиналите за ATP Cup

10:33, 07 яну 20 / Спорт 25 2687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Димитър Кузманов надигра категорично Стив Дарси с 6-0, 6-3 за час и 17 минути игра, приближавайки България на победа от класиране за четвъртфиналите в ATP Cup, съобщи БГНЕС.

Мико отрази точка за пробив в откриващия гейм, но проби в следващия подаването на белгиеца и установи контрол на корта в Сидни. Нещо повече – нашият българин играеше изключително вдъхновено, а грешките на ветерана от Белгия следваха една след друга, като скоро след това Кузманов затвори сета, и то на нула, за точно половин час игра.

Във втората част Дарси реагира и стигна до пробив в петия гейм, но нашият тенисист запази хладнокръвие и направи рибрейк в следващия гейм. При 4-3 в своя полза Кузманов ползва медицински таймаут заради пришка на крака. Това не повлия на българина и той проби за пети път в мача опитния Дарси, а след това сервира успешно за край на двубоя.

Така, България се нуждае от още една победа в следващите два мача с белгийците, за да се класира на четвъртфиналите в дебютното издание на ATP Cup. Следва двубоят между първите ракети на двете страни Григор Димитров и Давид Гофен.

Победа на Григор Димитров донесе втори успех на България в АТР Къп

След мача тенисистът сподели, че да играеш за родината си носи по-специално чувство. "Изживявам мечтата си всеки ден. Както аз, така и целият отбор. Ние сме тук, даваме най-доброто от себе си. Борих се от първата до последната точка. Резултатът нямаше значение. Чувството и емоцията не може да бъде описано. Това е различно състезание. Тенисът е индивидуален спорт. По принцип ние играем за себе си. Но когато играем за страната, има много повече страст. Благодаря на феновете, на зрителите", каза Кузманов.

Той е оптимист за оставащите два мача - между Григор Димитров и Давид Гофен, както и сблъсъка на двойки.

"Малко ни остава да се класираме. Както каза Григор в съблекалнята преди да започнем - трябва да дадем най-доброто. Никой не очакваше да бием Великобритания. Вярваме и продължаваме да се борим", завърши Кузманов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама