Българските тенисисти отпаднаха от ATP Cup (ОБНОВЕНА)

15:28, 07 яну 20 / Спорт 25 2470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 13.25 ч. / Обновена в 15.28 ч.

Българският отбор отпадна от тенис турнира ATP Cup в Австралия. След като по-рано през деня Димитър Кузманов победи представителя на Белгия Стив Дарси, а след това капитанът Григор Димитров загуби от Давид Гофен, на двойки родните тенисисти записаха второ поражение, съобщи bTV.

В третия решителен мач на корта в Сидни излязоха Димитров и Александър Лазаров, въпреки че първоначално за участие беше заявен Димитър Кузманов. Двамата се надяваха да повторят чудото от първия кръг срещу Великобритания, но двамата белгийци - Сандер Жил и Йоран Влиеген, се оказаха по-силни и победиха с 3:6, 6:4, 10:7.

В мача на двойки българите поведоха бързо, след като осъществиха пробив при първа възможност. До края на частта изненади нямаше и родните тенисисти излязоха напред в резултата с 6:3.

Вторият сет започна по идентичен начин и ранен пробив. Белгийците обаче успяха да изравнят, а в самия край на частта да вземат гейм при български сервис и да вкарат мача в шампионски тайбрек. В него белгийците направиха мини пробив, който им беше достатъчен, за да се поздравят с крайната победа в мача, като по този начин изхвърлиха родните представители от турнира.

В крайното класиране в четворката България остава на трето място.

По-рано през деня капитанът на родния тим Григор Димитров загуби на сингъл от първата ракета на съперника Давид Гофен. Роденият в Хасково тенисист отстъпи с 6:4, 2:6, 2:6 след повече от 2 часа игра в Сидни. Преди това пък Димитър Кузманов даде предимство на България с бърза победа над Стив Дарси.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама