БСП иска Борисов да поеме отговорност и да признае пропуска във водния сектор

15:01, 07 яну 20 / Политика 25 2438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основните мотиви за вота на недоверие на БСП са качеството на водата и качеството на въздуха. Партията ще предложи мерки, с които да се спре източването на данъците на българските граждани. Това съобщи на брифинг народният представител от БСП Крум Зарков, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

БСП внася вота на недоверие към правителството на 20 януари

„Перничани останаха без вода, жителите на големите градове дишат замърсен въздух, не е ясно как и кой гори отпадъци. И всичко това се случва поради безхаберие, като не е изключено да има и престъпни деяния. С вота на недоверие ще поставим тези въпроси там, където им е мястото – пред третото правителство на ГЕРБ. Това е логично продължение на активността на БСП – само през този мандат сме поставили повече от 60 пъти темите за въздуха и водата в парламента. Но срещнахме открита арогантност“, обясни Зарков.

Той подчерта, че отказът или неспособността да се реши проблемът, както и отказът на премиера да отчете очевидния пропуск в този сектор съвсем естествено водят до търсене на отговорност. По думите му в България тази отговорност се търси чрез вот на недоверие.

Политолог: Кризата в Перник е на път да стъжни живота на премиера

Зарков посочи, че след обявения вот на недоверие институциите са се активирали и са започнали проверки, но подчерта, че това е станало твърде късно. Той припомни, че следващата седмица БСП ще разговаря с парламентарно представените партии, освен ГЕРБ, относно вота на недоверие.

 „В България се рециклира само на хартия, защото е очевидно, че масово се горят гуми, масла и кабели. При нас функционира една мрежа от кухи фирми, които перат произход на отпадъци – това е благоприятна среда за криминалния внос на боклук от трети страни. Отпадъци тръгват от една държава с един код и влизат с България с друг. Опасни отпадъци се горят и третират по незнаен начин - в тях се съдържа цялата Менделеева таблица. Властта отказва информация на журналисти кой, колко и къде внася боклук, но в същото време позволява експерименталното му изгаряне. Институциите реагират панически, но не и превантивно“, подчерта депутатът Явор Божанков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама