Българските волейболисти „разбиха“ Нидерландия

16:39, 07 яну 20 / Спорт 25 2375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжкият национален отбор по волейбол на България спечели и втория си мач от груповата фаза на турнира за класиране на олимпийските игри в Токио, който се провежда в Берлин, Германия, съобщи bTV.

"Лъвовете" нямаха проблеми срещу Нидерландия и се наложиха с 3:0 (25:19, 25:16, 25:15).

Мачът в германската столица започна равностойно, а българите натрупаха преднина след 7-ма точка на първия гейм. "Лъвовете" бързо поведоха след отлични акции на Виктор Йосифов, Тодор Скримов и Цветан Соколов.

Втората част започна още по-добре за родния тим, като преднината на избраниците на Пранди достигаше 9 точки. Отличните изяви на "лъвовете" продължиха и доведоха до 25:16, за да увеличат предимството на България.

В последния трети гейм националите започнаха по-лежерно. Въпреки че натрупаха преднина в началото, те позволиха на съперниците им да я съкратят, но не достатъчно, за да вземат частта.

Най-резултатен за българите беше Цветан Соколов с 13 точки, докато Тодор Скримов и Мартин Атанасов добавиха по 10.

България сломи Франция в първия си двубой в Берлин

Така националите вече имат 2 победи в своя актив, след като вчера (6 януари) се справиха с Франция.  Утре (8 януари) "лъвовете" се изправят срещу Сърбия. За да продължат напред в турнира момчетата на селекционера Силвано Пранди трябва да победят или поне да вземат два гейма.

Спортният министър Красен Кралев написа „Газим Холандия по пътя към Токио!. Втора победа за волейболните ни национали на олимпийската квалификация в Берлин! България се наложи над “лалетата” без затруднения с 3:0 гейма (25:19, 25:16, 25:15). За крайния успех бяха необходими само 73 минути“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама