Испания и Сърбия на четвъртфинал за ATP Cup

10:07, 08 яну 20 / Спорт 25 1926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборите на Испания и Сърбия са поредните, осигурили си участие на четвъртфиналите на тенис турнира ATP Cup в Австралия. Те се присъединяват към съставите на Австралия, Русия и Великобритания.

Световният номер едно Рафаел Надал донесе втората победа срещу Япония, която не дойде лесно. Левичарят от Манакор надделя над левичаря от Цу Йошихито Нишиока със 7:6(4), 6:4 след повече от 2 часа игра в Пърт, съобщи БНР.

В първата част азиатецът проби за 5:4 и сервираше за сета, но Рафа върна брейка на нула, а по-късно спечели и тайбрека. В следващия сет Надал осъществи единствения пробив в деветия гейм и после сервира успешно за мача. Така Испания записа трети пореден успех в групата, след като поведе с 2-0.

След мача Рафаел получи наградата на ATP за спортсменство на името на Стефан Едберг.

Снимка: БГНЕС

Преди това Роберто Баутиста Агут се справи с Го Соеда с 6:2, 6:4.

За японците е важно да спечелят двойките, за да се класират като най-добър втори отбор от група „В“. Соеда и Бен Маклахлан играят срещу Надал и Пабло Кареньо Буста.

В група „А“ в Бризбън Новак Джокович и компания донесоха победата на Сърбия над Чили с 2-1 след успехи на единично.

Душан Лайович надигра Николас Хари с 6:2, 7:6(3) в първата среща.

След това Ноле се справи с Кристиан Гарин с 6:3, 6:3. Белградчанинът направи четири пробива в мача, а допусна един. Той спечели 87 процента от точките при разигран първи сервис. По време на мача той беше подкрепян от свои сънародници в народни носии и с акордеон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама