България срещу Германия в битка за Токио 2020

10:05, 09 яну 20 / Спорт 25 2171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният отбор на България по волейбол за мъже излиза тази вечер срещу домакините от Германия във втория полуфинал на олимпийската квалификация в Берлин, пише БНР.

Решителният двубой е от 21:10 часа българско време в зала "Макс Шмелинг Хале" в германската столица и ще бъде давана пряко по БНТ 3. Само победителят в турнира се класира за Токио 2020.

Съставът на Силвано Пранди завърши на първо място в група „В“ след победи над Франция, Холандия и Сърбия.

България е на полуфинал на олимпийската квалификация в Берлин

Германия пък завърши втори в своята група след успехи срещу Чехия и Белгия и загуба в последния мач от европейския вицешампион Словения с 2:3 гейма. В тази среща Бундестимът беше без своята звезда Георг Гроцер, който получи травма по време на двубоя с Белгия. Той обаче трябва да бъде на линия за сблъсъка с България тази вечер.

В исторически план България води в срещите си с Германия със 17:10 победи, като спечели и последния мач в Лигата на нациите през миналото година с 3:2.

Вероятният състав, с който Пранди ще започне днес: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов и Теодор Салпаров-либеро

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама