Зеленски отказа да приеме оставката на премиера

20:43, 17 яну 20 / Свят 25 1380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Украинският президент Володимир Зеленски отказа да приеме оставката на премиера Алексей Гончарук и каза, че иска да му даде втори шанс на този пост, предадоха световните агенции.

"Реших да дам шанс на Вас и на Вашето правителство", каза Зеленски по време на среща с Гончарук. Кадри от срещата бяха качени в сайта на украинското президентство.

Зеленски коментира, че сега не е време за трусове в политическата и икономическата ситуация в страната. Президентът обаче не изключи кадрови промени в правителството.

Премиерът на Украйна подаде оставка

На 15 и 16 януари в YouTube бяха качени аудиозаписи, за които се твърди, че са направени на съвещания на Алексей Гончарук с финансовия министър на Украйна, управителя на националната банка и други висши служители. На записите се чува глас, за който се твърди, че е на премиера, да казва, че Зеленски има примитивни представи за икономиката.

Гончарук заяви, че става дума за мащабни атаки в медиите срещу него лично и срещу кабинета му. Депутати от партията на Зеленски "Слуга на народа" сезираха Службата за сигурност на Украйна с молба да разследва евентуалното подслушване на премиера, добавя руското издание "Лента".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама