София започва да подава вода на Перник след 45 дни (Обновена)

10:15, 18 яну 20 / Политика 25 2227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Още в понеделник правителството ще предложи на Столична община да даде съгласие водата да преминава през ВиК структурата на София. Ще се изгради нов тръбопровод от Мало Бучино до Перник, средно от около 300 литра в секунда. Водата ще е насочена от Белмекен".

Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов след извънредна среща в Министерски съвет за водната криза в Перник, предаде Нова телевизия.

Спецпрокуратурата предостави нови доказателства за водната криза в Перник

На нея присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на екологията Емил Димитров-Ревизоро, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, кметът на Перник и негови колеги от други градове, както и областни управители.

"Обемите за които говорим са около 700 000 куб. метра на месец. Това е специално насочена вода за нуждите на Перник. Срокът за изпълнение е между 35-40 дни", каза още той.

Ревизоро: Ще направя всичко възможно за Перник

Емил Караниколов поясни, че още в сряда може да се започнат строително-монтажни действия. „Имаме в момента 12 подготвени екипа, имаме възможност и да ги увеличим. Ще работим 24 часа, дори ще имаме нощен труд“, подчерта той.

„По никакъв начин няма да бъде ощетено водоподаването на София”, заяви категорично кметът на София Йорданка Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама