Италианки завзеха подиума в Банско, Шифрин остана четвърта

13:12, 25 яну 20 / Спорт 25 3208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианки окупираха първите три места във второто спускане за Световната купа в Банско, предаде БГНЕС. За първото място се пребори Елена Куртоне с време 1:29.31 мин., на втора позиция се нареди Марта Басино с 10 стотни изоставане, трета е Федерика Бриньоне (+0.14).

Пистата в Банско е по-стръмна от легендарната "Щрайф"

На четвърто място финишира американката Микаела Шифрин (+0.35), която триумфира във вчерашното първо спускане на пистата „Алберто Томба“ на Бъндеришка поляна. Пета е американката Брийзи Джонсън (+0.47). Състезанието бе проведено при отлично време, много добре подготвена писта и отново бе наблюдавано от 3 000 зрители на специалната трибуна. Специалистката в спускането София Годжа не участва заради травма в бедрото, която получи по време на вчерашното си падане. Контузията не е сериозна, но Годжа е преценила, че трябва да се възстанови напълно.

Куртоне записа първата си победа за Световната купа. За Бриньоне това е втори пореден подиум в Банско, след като вчера завърши втора. Шифрин остава начело в генералното класиране. Утре в зимния ни курорт ще се проведе супергигантския слалом.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама