"Левски" заплашен с отнемане на точки

13:28, 30 яну 20 / Спорт 25 2459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

"Каквото зависи от нас, ние ще го направим, така че "Левски" да започне нормално пролетния полусезон, дай Боже и да го завърши", заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев в интервю за Дарик радио и dsport по повод последното развитие на ситуацията със собственика на клуба Васил Божков.

Колев призна, че "сините" са застрашени от отнемане на три точки от актива им от страна на БФС заради дължима сума към мениджърска агенция на стойност 30 000 евро. По-рано днес от БФС потвърдиха за дисциплинарната процедура и уточниха, че Левски трябва да плати дължимата сума до 5 февруари, за да избегне тежкото наказание.

"Да, Левски е заплашен с отнемане на три точки, върви една дисциплинарна процедура, която вече е активирана от страна на БФС. Става дума за едно задължение към мениджърска агенция, която е посредничила при трансферите на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто през 2018. Осъдителната присъда в Спортния арбитражен съд в Лозана е от края на 2018 година, тоест преди моето идване в клуба. За не особено високата сума от 30 000 евро, 10 000 са по единия трансфер, 20 000 по другия. Нещата са под контрол, от гледна точка на това, че аз лично се съмнявам Левски да загуби три точки от актива си заради тази сума, тъй като това би означавало да се хвърли на вятъра един положен труд от много хора през първите шест месеца от сезона", каза Колев.

"Aдминистрацията на "Левски" функционира нормално, първият отбор се готви в Турция, изигра първата си контрола. Вчера имаше лицензионен семинар. "Левски" имаше двама представители на този семинар. Запознати сме с изискванията и продължаваме по план, подготвяме се за началото на пролетния полусезон. Каквото зависи от нас, ние ще го направим, така че "Левски" да започне нормално пролетния полусезон, дай Боже и да го завърши. Отборът се готви нормално под ръководството на Петър Хубчев, проведе добра първа фаза на подготовката, започна втората“, допълни директорът на "сините".

"От тази гледна точка основания за притеснения няма, другото вече е въпрос на неща, които не са от моята компетенция. В момента важно е да бъдат осигурени финанси, за да работи нормално "Левски", ще видим как ще се развият нещата, трудно е да се прогнозира. Ние в администрацията на "Левски" сме спокойни, опитваме да си вършим работата по възможно най-добрия начин, въпреки обстоятелствата. Това не са неща, които зависят от нас“, каза още Колев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама