Григор Димитров изпадна от Топ 20

09:39, 03 фев 20 / Спорт 25 2002 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров загуби три места в обновената световна ранглиста на тенисистите и вече е на 23-о място. Отстъплението се дължи на ранното отпадана на Откритото първенство на Австралия, където загуби във втория кръг, съобщи БНР.

Тази седмица Димитров ще играe на АТР 250 турнира в зала в Монпелие, Франция. Григор е четвърти поставен и ще почива в първия кръг. Във втория, в сряда или четвъртък, българинът ще играе срещу победителя от мача между Жоао Соуса (Португалия) и Грегоар Барер (Франция).

Григор Димитров ще играе за първи път в Монпелие

Втората ни ракета Димитър Кузманов изкачи осем места до №315, а Александър Лазаров е на 517-ото място.

Водач с 9720 точки вече е Новак Джокович (Сърбия), който спечели осма титла в Австралия след победа на финала над Доминик Тийм, който пък се изкачи до четвъртото място. Втори е Рафаел Надал (Испания) с 9395 точки, а Роджър Федерер (Швейцария) остава трети със 7130.

Джокович спечели рекордна титла в Австралия

При жените Виктория Томова е 143-а. Изабелла Шиникова е 165-а, а Елица Костова е №190. Томова и Шиникова са част от отбора на България за „Фед къп“, който тази седмица ще играе в Талин в двубои от Първа Евро-африканска зона на турнира. Националките са в група с Украйна и Хърватия.

Начело в класацията на WTA продължава да е Ашли Барти (Австралия). Втора вече е Симона Халеп (Румъния), а Каролина Плишкова (Чехия) е на трето място. Шампионката в Мелбърн София Кенин (САЩ) изкачи осем места и е №7 в ранглистата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама