Червеното месо увеличава опасностите за сърцето

20:40, 04 фев 20 25 3119 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Консумацията два пъти седмично на свинско или телешко месо увеличава опасността от сърдечно-съдови заболявания със 7%. Това установиха американски учени от Северозападния университет, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Екипът на проф. Норина Алън анализирал хранителния режим и здравните досиета на около 30 000 души на средна възраст 53 години. Също толкова опасна се оказала и консумацията на преработени меса (салами, наденици и др.). Единствено здравословна и без никакви рискове си остава рибата, но тя много често отсъства от менюто на повечето американци.

Новите открития идват да оспорят предишно изследване, според което връзката между консумацията на месо и сърдечно-съдовите заболявания е пренебрежително слаба.

За порция червено месо, според екипа на проф. Норина Алън, се счита 115-грамово ястие. Две такива порции седмично водят до 3-процентен риск от преждевременна смърт.

Що се касае до обработеното месо, една порция, включена в изследването, се състои от две наденички или от един хотдог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама