Резултати по ключова дума: сърдечно-съдови заболявания Намерени 6
Коя е най-вредната храна за сърцето?
Американският диетолог Лорън Манакър назова храните, които представляват най-голяма опасност.
Червеното месо увеличава опасностите за сърцето
Също толкова опасна се оказала и консумацията на преработени меса.
Сърдечно-съдовите заболявания датират от древността
Проучване разкрива увреждания в артериите на мумиите поради натрупване на холестерол.
Наднорменото тегло увеличава риска от инфаркт на миокарда
Тъй като затлъстяване е все по-често срещано сред младите хора, в бъдеще показателите за инфаркт на миокарда и инсулт могат да станат по-високи.
Горчивият шоколад намалява опасностите за сърцето
Черният горчив шоколад при умерена употреба съкращава риска от сърдечно-съдови заболявания . Това заяви руският диетолог Антония Стародубова, цитирана от БГНЕС. „Умерената консумация на черен горчив шоколад подобрява метаболичните показатели...
В България ракът се открива късно и смъртността расте
В България липсват както програма за контрол над злокачествените заболявания, така и национална скрининг програма за тези заболявания, отбеляза директорът на Националния раков регистър проф. Здравка Валерианова пред БНР. Това е причина за късното...