Коя е най-вредната храна за сърцето?

20:05, 05 мар 22 / Любопитно 25 2027 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският диетолог Лорън Манакър назова храните, които представляват най-голяма опасност за сърцето, съобщава „Eat This, Not That!“ (ETNT).

Според експерта най-вредни са хот-дозите и колбасите. „Когато вземете предвид техния натрий, наситени мазнини и натриев нитрит като консервант, класическите хот-дози са една от най-вредните храни за здравето на сърцето, които можете да ядете“, обяснява тя.

10 храни за по-бързо заспиване

Същото важи и за много други видове готови месни продукти, включително шунката, наденицата, бекона и говеждото месо. Всички те допринасят за развитието на сърдечно-съдови заболявания дори повече от червеното месо.

Според Манакър, отказът от телешки колбаси в полза на пуешки или пилешки колбаси няма да реши проблема, тъй като те също имат много вредни съставки. Единственият изход е да се ядат по-малко приготвени храни и полуфабрикати, смята диетологът.

Какво не трябва да консумираме, за да опазим бъбреците си

Руската диетоложка Виктория Егорова пък призова да не се хранят малки деца с колбаси всеки ден. Според нея детето трябва да има разнообразно хранене, а ако говорим за колбаси, тогава по-добре да не хапват от тях толкова често.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 DonaldAgeli 08:00, 18 юли 22

Преимущество № 1 – безопасность онлайн-покупки.
Преимущество № 2 – качество телевизоров и их ассортимент.
Преимущество № 3 – низкие цены на ТВ.
приобретайте плазменные телевизоры
по низким ценам. Магазин порадует вас качественной бытовой техникой.
Поэтому одним из важных факторов для нас есть предложение максимально выгодной стоимости телевизора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама