Супершоуто Федерер – Надал от Кейптаун пряко по MAX Sport 1 в петък вечер

12:09, 05 фев 20 / Спорт 25 2095 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителният тенис мач между двете големи звезди на тениса Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се излъчи пряко по MAX Sport 1 този петък от 19:05 часа. Двубоят е част от шоуто „Мачът в Африка“, чийто домакин е „Cape Town Stadium“ в едноименния град в Южна Африка. Организатор на събитието е фондацията на Роджър Федерер, като приходите от продажбата на около 50-те хиляди билета ще се използват в подкрепа на образованието на децата на Черния континент, съобшиха от А1. 

Преди големия сблъсък между Федерер и Надал, двамата ще се включат и в кратък демонстративен мач на двойки, където партньор на швейцареца ще е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс, а испанецът ще дели полето с южноафриканския комик, писател и продуцент Тревър Ноа.

Присъствието на очакваните малко над 50 000 зрители на трибуните на „Cape Town Stadium“ ще постави своеобразен рекорд за най-посетен тенис мач в историята на спорта. Досегашното върхово постижение в Книгата на Гинес бе регистрирано през ноември 2019 година, когато Роджър Федерер и Александър Зверев събраха 42 517 души на арената Plaza de Toros в Мексико Сити.

Най-посетеният дамски мач отново е демонстративен. През 2010 година в Брюксел местната звезда Ким Клайстерс и американската Серина Уилямс събраха 35 681 фена в столицата на Белгия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама