Федерер и Надал поставиха уникален световен рекорд

08:45, 08 фев 20 / Спорт 25 2680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Роджър Федерер и Рафаел Надал изиграха демонстративен мач помежду си в Кейптаун, Южна Африка. Той се проведе на “Кейптаун Стейдиъм”. Тенис двубоят беше наблюдават от 51 954 души на стадиона в южноафриканския град. С това беше поставен рекорд за най-посещаван тенис мач в историята досега.

Швейцарецът победи големия си съперник в три сета - 6:4, 3:6, 6:3, като бяха събрани 3,5 милиона долара за фондацията на Федерер, което също е рекордна сума до момента.

По-рано на стадиона в Кейптаун Роджър Федерер и милиардерът Бил Гейтс за трети път играха в един отбор в мача с благотворителна цел, съобщава gong.bg. Двамата постигнаха третия си успех като тандем след решителен пробив в деветия гейм на мача срещу носителя на общо 19 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал и комедийния актьор Тревър Ноа.

В същото време беше подпомогната фондацията на швейцареца, като бяха събрани 3,5 милиона долара. До момента в инициативата „Мач за Африка" никога не е събирана толкова голяма сума пари.

Предишният рекорд по посещаемост на тенис двубой бе 42 517 души на срещата между Федерер и Александър Зверев в Мексико Сити през 2019 година.

Роджър Федерер игра за първи път в Южна Африка, родината на неговата майка. Швейцарецът показа емоции по време на церемонията по откриването, спомняйки си за времето в страната, посещавана от него в детските му години. Роджър Федерер се завърна в Кейптаун за първи път през последните две десетилетия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама