75- годишен египтянин иска да стане най- възрастният футболист

21:25, 10 фев 20 / Любопитно 25 2903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Идеята да играе футбол като професионалист остава далечна мечта за Езелдин Бахадер десетилетия наред – докато, на 75- годишна възраст, той не се регистрира в Египетската футболна асоциация като най-възрастния играч в историята на футбола, предаде БГНЕС.

Бахадер, баща на четири деца и дядо на шест, започнал да играе футбол по улиците на Кайро на шестгодишна възраст. Като възрастен, той бил затрупан с работа като граждански инженер консултант и по-късно експерт по обработка на земята, като дълги години бил заклет пушач. Въпреки че играл като аматьор, той изоставил мечтата си да стане един ден професионален футболист. 15 години той живял в Кувейт, а сега е жител на Рехаб Сити – общество в покрайнините на Кайро.

Но близо седем десетилетия, след като за първи път имал контакт с кожено кълбо, Бахадер възвърнал мечтата си и започнал да кандидатства за различни клубове. Най-накрая той бил приет на 6 октомври от клуб, който се състезава в третото ниво на египетския футбол. В момента тренира с тима, както и у дома с личен треньор, който да върне физическата му форма. За да бъде разпознат като най-възрастният професионален футболист в света, Бахадер трябва да изигре два пълни двубоя – задача, за която той тренира усилено, и се надява да постигне през март.

Представител от Книгата с рекорди на Гинес ще посети втория мач, за да потвърди постижението, сподели Бахадер.

Настоящият рекорд за най-възрастен професионален футболист в Книгата на Гинес се държи от израелеца Исаак Хаик, който пазеше на вратата миналия април за местния Ирони Ор Йехуда на 73-годишна възраст.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама