Три фитнес мита, които ни пречат да отслабнем

07:30, 22 фев 20 25 2773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В света съществуват многобройни митове на тема фитнес и сваляне на килограми. Някои от тях не почиват на конкретни факти, но въпреки това проявяват завидна устойчивост. В действителност даже пречат на отслабването. Пред германското издание „Фокус” фитнес-инструкторът Йозгюр Гюнеш разказва за трите най-разпространени погрешни виждания по този въпрос, предава БГНЕС.

Въглехидрати вечерно време водят до напълняване

На организма му е все едно по кое време каква точно храна получава. За отслабването е важно да не се яде повече, отколкото е необходимо, затова трябва да сте наясно със състоянието на собствения си метаболизъм.

Мазнините водят до затлъстяване

Който иска да стопи мазнини, не трябва да се лишава от мазнини в храната си. Напротив - трябва да приемате достатъчно полезни мазнини. Такива има в ядките и рибата, например. Само така може да съществува правилна обмяна на веществата, което е от значение, ако искате да отслабнете.

Коремните преси правят „плочки”

Правенето само на коремни преси не води до образуването на „плочки” на корема. В действителност коремните мускули ще станат видими едва тогава, когато намалее цялостният обем на мазнини в тялото. Такъв резултат може да се постигне само след упорити и редовни тренировки, съчетани със здравословно и разумно хранене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама