Мария Шарапова спира с тениса

16:06, 26 фев 20 / Спорт 25 2543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петкратната победителка в турнири от Големия шлем Мария Шарапова взе решение да приключи кариерата си на 32-годишна възраст.

"Как може да оставиш след себе си единственият живот, който познаваш? Как може да напуснеш кортовете, на които си тренирал от детството си, за играта, която обичаш. Игра, която ти подари сълзи и радост. Спорт, в който ти намери семейство и запалянковци, които бяха зад теб повече от 28 години. Тенис, аз казвам довиждане", написа Шарапова на сайта Vanity Fair, предава БГНЕС. 

По време на кариерата си Шарапова спечели 39 турнира на Женската тенис асоциация (36 на сингъл), включително заключителния турнир на WTA през 2004 г. Тя триумфира и в Купата на Федерациите през 2008 г., и стана втора на Олимпийските игри през 2012 г.

Мария Шарапова участва в холивудска продукция

На 7 март 2016 г. Шарапова на извънредна пресконференция обяви, че е дала положителен допинг тест за мелдоний. Бившата първа ракета в света беше дисквалифицирана от ITF за срок от 2 години, но по-късно Спортният арбитражен съд в Лозана взе решение да съкрати срока на наказанието на 15 месеца.

След връщането си на корта тя спечели само един турнир - в Тянцзин през 2017 г. Заради проблеми с рамото, които я безпокоят от години, тя беше принудена да се откаже от много турнири. В момента Шарапова е 373-а в световната ранглиста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама