"Интер" победи "Лудогорец" пред празни трибуни заради коронавируса

09:25, 28 фев 20 / Спорт 25 2382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Лудогорец" отпадна на 1/16-финалите в Лига Европа. Българският шампион загуби с 1:2 от "Интер" в реванша в Милано и след общ резултат 1:4 напуска турнира, съобщи bTV.

Мачът на "Сан Сиро" се игра пред празни трибуни заради разпространението на коронавируса в Северна Италия. УЕФА позволи на стадионa да присъстват само официалните лица от двата тима, съдиите и оператори, които да осигурят телевизионното излъчване.

Отборът на Лудогорец е изпълнил здравните препоръките за пътуването си до Милано, заяви началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БГНЕС. „Орлите" се върнаха от Италия рано тази сутрин и са им били взети проби заради епидемията на Апенините от коронаивируса. Мутафчийски допълни, че след два дни футболистите отново ще бъдат тествани.

Лудогорец“ изпълни препоръките за пътуването си до Милано, те имаха само една нощувка и веднага заминаха. С отбора беше епидемиолог, който трябваше да съблюдава спазва ли отборът мерките, които сме начертали. Първата препоръка беше за съкращаване на престоя. Второ, носели са лични предпазни средства (маски; б.р.) и то от висок клас, осигурени от самия отбор. Персоналът в хотела е бил минимализиран като количество и е бил с предпазни средства и ръкавици по наше изискване. Футболистите не са напускали стаите си извън тренировката и провеждането на срещата. Милано са го видели само през прозорците на автобуса", заяви Мутафчийски.

Тази сутрин пристигнаха в добро самочувствие и здраве. Взети са им проби по изискване на собственика (Кирил Домусчиев; б.р.) и изпълнителния директор (Ангел Петричев; б.р.) на клуба. Те осигуриха закупуването на тези проби за отбора. Пробите са взети, а отборът в момента почива. След два дни, също по тяхно изискване и с техни средства, ще бъдат взети нови проби", допълни още той. 

Строг режим за "Лудогорец" в Милано заради коронавируса

"Лудогорец" отпада за трети път във фазата на 1/16-финалите в Лига Европа. През сезон 2016/17 "орлите" бяха отстранени от "Копенхаген", а през 2017/18 от "Милан".

През сезон 2013/14 "Лудогорец" достигна до осминафиналите във втория по сила европейски клубен турнир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама