България поведе 2:0 на Коста Рика за купа "Дейвис"

10:12, 07 мар 20 / Спорт 25 2143 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на България поведе с 2:0 победи срещу Коста Рика в мача за оставане във 2-ра група на Купа „Дейвис“ – световното отборно първенство по тенис при мъжете, съобщи БГНЕС.

Воденият от капитана Тодор Енев състав спечели първите 2 мача поединично.

В първата среща Димитър Кузманов игра Хулиан Саборио с 6:4 и 6:2. След това Александър Лазаров спечели срещу Хесе Флорес със 7:5, 4:6 и 6:3.

Така Кузманов вече има 18 победи на сингъл за "Дейвис" и е новият национален рекордьор, като задмина Енев.

Точно в полунощ започва мачът на двойки. За него са заявени Адриан Андреев и Александър Донски срещу Хесе Флорес и Пабло Нунес. След това са и последните две срещи на сингъл. 

Според новия регламент във 2-ра група са 24 отбора от целия свят, които са разделени на двойки, играещи помежду си. 12-те победители от тези срещи играят по-късно през сезона плейоф срещу 12-те загубили от мачовете от група I.

Капитанът на националите ни - Тодор Енев, който днес празнува имен ден, показа каква е обстановката в съблекалнята преди мачовете. На видеото, споделено от Енев в социалните мрежи, се вижда, че момчетата загряват за победите си на фона на фолклорната песен "Девойко, мари хубава". Докато момчетата пеят, Александър Донски рисува лъв по бялата дъска, придружен от надписите "За България, за родината – най-любимата" и "681 - ∞".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама