Европейският парламент съкрати сесията си заради коронавируса

10:19, 10 мар 20 25 1853 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работата на Европейските институции се оказва пряко зависима от развитието на коронавируса. След като редица структури в Брюксел обявиха, че техни служители са носители на Covid-19, Европейският парламент реши да съкрати максимално пленарната си сесия.

Какво се очаква днес в Брюксел?

След като Страсбург се оказа едно от огнищата на коронавируса във Франция, пленарната сесия беше преместена в Брюксел. Редица политически сили настояха сесията да бъде анулирана заради заплахата от зараза.

Местят пленарната сесия на евродепутатите от Страсбург

"Не може да се прекъсва законодателната функция на парламента, нито решенията за борба с коронавируса. Затова трябва да останем на място", отговори председателят на парламента Давид Сасоли, цитиран от bTV.

Сесията обаче беше съкратена максимално. В дневния ред остават най-важните теми – ситуацията около коронавируса в Европа, както и напрежението на гръцко-турската граница.

Коронавирусът стигна и до европейските институции

Всички дебати ще проведат днес, а гласувания няма да има. Междувременно редица европейски институции се оказаха засегнати от заразата. Сред заразените са служители на Съвета на ЕС и на Европейската комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама