Баражът с Унгария ще е в началото на юни

17:13, 17 мар 20 / Спорт 25 2537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският футболен съюз излезе с официално становище след всички промени в календара на европейския футбол. Най-важното, което стана ясно днес, е, че Европейското първенство ще бъде изместено за 2021 г. заради кризисната ситуация с коронавируса в Европа. То ще се проведе между 11 юни и 11 юли 2021 г., като форматът и градовете-домакини на надпреварата ще бъдат запазени.

БФС съобщи, че адаптацията е довела и до други последици – баражите за класиране на европейското първенство, в т.ч. домакинството на България срещу Унгария ще се играят в началото на юни.

В съобщението на БФС се посочва още, че местните и международните клубни турнири трябва да завършат до края на месец юни 2020 г. За целта експертна група на централата работи по множество сценарии в зависимост от датите на подновяване на футболните шампионати на континента. Оптимистичният сценарий, приет от лидерите на европейския футбол, е местните първенства да приключат до 28 юни (като изключение правят страните с най-ниско класиране в ранглистата на УЕФА, които трябва да излъчат класиране до 21 юни).

Финалът на Шампионската лига по предварителен план е изместен за 27 юни, а представителите на турската федерация потвърдиха готовността на Истанбул да бъде домакин на събитието.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама