Самоизолацията - възможност за промяна на живота

18:00, 20 мар 20 / Любопитно 25 2546 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Лекари подготвиха списък с препоръки как човек да си организира времето при самоизолация, за да е от полза за здравето му, пише БГНЕС.

За изграждането на навици са необходими 21 дни. Две седмици са достатъчни, за да приемете като норма грижите за здравето.

На първо място, ако се чувствате добре, трябва да включите упражнения в ежедневната си програма. Това е необходимо, за да се поддържа тялото в добра форма и да се подобри кръвообращението.

Как да подсилим имунната система по време на пандемията от коронавирус (ИНФОГРАФИКА)

По време на изолация трябва да се спазват правилата за здравословно хранене и да се откажете от вредните навици.

Изолацията е прекрасна възможност човек да премине към здравословен хранителен режим. Важно е да бъде изключена употребата на алкохол, тъй като той влияе негативно на имунната система.

Самоизолацията е подходяща и за пушачите да се откажат от цигарите – пушачите са подложени на риск от заболявания на белите дробове и трудно ги преодоляват. Освен това пасивното пушене също е опасно, затова не трябва да бъдат подлагани на риск близките вкъщи.

Важно условие за профилактика срещу коронавируса е редовното проветряване на помещенията и забърсване на пода с влажна кърпа.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама