Спряха се на нова дата за Олимпиадата в Токио

10:20, 29 мар 20 / Спорт 25 3115 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Организаторите на Олимпийските игри в Токио и Международният олимпийски комитет вече са се спрели на нова дата за откриването на Игрите, съобщава БГНЕС. 

Решено: Олимпийските игри се отлагат с една година

Това се налага след като по-рано тази седмица беше взето безпрецедентното решение най-голямото спортно събитие в света да бъде отложено с една година и да се проведе следващото лято заради пандемията от коронавирус.

По първоначален план Игрите трябваше да започнат на 24 юли тази година и да завършат на 9 август, а идеята на организаторите е Олимпиадата да бъде преместена с точно една година, съобщават медиите в Япония.

Според новия план Олимпиадата ще стартира на 23 юли 2021 година и ще бъде закрита на 8 август, обяви местната телевизия NHK.

По-рано тази седмица се заговори за вариант Игрите да не се провеждат през лятото, а през пролетта, което ще облекчи проблема с провеждането на определени състезания, най-вече маратона, по време на тежките летни жеги в Токио, като тази идея беше подкрепена от губернатора на японската столица Юрико Койке.

Организаторите и МОК обаче държат на традиционни дати за Олимпиадата и почти сигурно тя ще се проведе следващото лято. Председателят на Организационния комитет Йоширо Мори заяви, че крайно решение се очаква да бъде взето до края на следващата седмица. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама