ПФК "Левски" основава отбор по електронни спортове

12:50, 02 апр 20 / Спорт 25 2605 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

На 11-ти април ПФК "Левски" съвместно с ESL – една от най-големите esports компании в света, стартира първия по рода си турнир в България, който ще определи най-добрите играчи сред феновете на Левски по FIFA20.

Двамата победители в турнира пък ще станат официално част от отбора на футболния клуб по електронни спортове. Така Левски се превръща в първия български футболен и професионален спортен клуб, който официално стъпва на територията на електронните спортове и гейминга.

Стартът на проекта е провокиран от желанието на клуба за нови варианти за комуникация и колаборация с най-ценния капитал – публиката, както на терена, така и извън него. "Във времена, в които не можем да бъдем заедно в нашия дом – стадион „Георги Аспарухов“, можем да продължим да печелим мачове и извън футболния терен", споделят от Левски.

Спирането на първенството било пагубно за "Левски"

Турнирът, който стартира на 11-ти април и вече е с отворено записване тук, ще се проведе в три кръга - две отворени онлайн квалификации (11-12 април) с максимален брой от 256 участници за всяка квалификация и финал, който ще бъде излъчен на живо.

В рамките на онлайн квалификациите ще бъдат излъчени най-добрите 8 играчи, които ще продължат към финалите на турнира на 18 април.

Победителите в надпреварата ще имат честта да защитават цветовете на любимия клуб в битки с грандовете на европейския и световен футбол! В комбинация с това те ще спечелят и карти за VIP-ложата на стадион „Георги Аспарухов“, както и възможността да обсъждат и прилагат своите стратегии с играещия FIFA треньор – Симеон Славчев, пише БГНЕС.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ThomasPalia 21:21, 14 мар 21


Доставка алкоголя якутск

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама