Кралев заплаши с глоби клубовете, които тренират по време на карантина

14:12, 09 апр 20 / Спорт 25 1877 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Спортният министър Красен Кралев изпрати "предупредително" писмо до и. д. президент на БФС Михаил Касабов, ден след като премиерът Борисов повдигна темата за клубовете, които тренират по време на карантина.

Министър Кралев настоява футболните клубове да спазват стриктно наложените ограничения и противоепидемични мерки, въведени във връзка с усложнената епидемична обстановка и разпространението на Covid-19. Повод за писмото е разпространената в медиите информация, че редица отбори провеждат занимания и са в нарушение на заповедта, съгласно която се преустановява провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни.

Красен Кралев приканва БФС да уведоми отново писмено всички свои членове за наложените ограничения и последващите санкции за тяхното нарушаване. На основание чл. 209а, ал. 2 от Закона за здравето юридическите лица подлежат на имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лв.

БФС получи признание на европейско ниво

Също така, физическите лица, в случая футболистите, подлежат на имуществена санкция в размер от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лв. на основание чл. 209а, ал. 1 от същия закон. В писмото се посочва, че при установени нарушения ще бъдат сезирани своевременно компетентните органи в лицето на Министерството на вътрешните работи и съответната Регионална здравна инспекция.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама