Как отборите от Висшата лига борят коронавируса?

12:00, 15 апр 20 / Спорт 25 1779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Футболът в Англия е преустановен от 13-ти март насам. Подновяването му зависи от медицинските препоръки и правителствената подкрепа, като се очаква това да не се случи преди 30 април. Как обаче се справят големите клубовете от Висшата лига, какви промени са предприели и какъв пример дават на огромната маса фенове по света?

Арсенал

От лондонският клуб обявиха, че ще продължат да плащат пълните заплати на всичките си служители до 30 април включително, макар офисите и стадионът на клуба да са затворени. В последните дни бяха отворени част от тренировъчните бази на отбора, като това действие е с цел поддръжка на спортния комплекс. Мениджърът на Арсенал бе първият треньор в Англия, който бе диагностициран с COVID-19.

Челси

Отборът от северозападен Лондон обяви, че ще предостави хотел “Millennium”, който е част от стадион Стамфорд Бридж, на медиците от националната здравна служба (НЗС). Идеята за предоставянето на хотела е на директора на клуба, Брус Бък, като е била подкрепена и от собственика на Челси Роман Абрамович. Припомняме, че офанзивният играч на Челси, Калъм Хъдсън-Одой, бе първият играч, диагностициран с COVID-19 в английското първенство.

Ливърпул

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп, подкрепи решението за временно замразяване на Висшата лига. В отворено писмо до феновете, той заяви, че всички действия са в името на здравето, като това е достатъчна причина да подкрепят всички мерки. Нападателят на мърсисайдци Садио Мане, е направил дарение в размер на 45 000 евро на комитета за борба с коронавирус в Сенегал. Всички играчи от Ливърпул са дарили по 50 000 паунда в подкрепа на хранителните банки в града. Инициативата е обща между Ливърпул и Евертън.

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити

От двата клуба дарили 100 000 паунда на хранителните банки в град Манчестър. Клубовете направили и дарение в размер на 100 000 паунда на фондация „Trussel Trust”, която подпомага над 1200 хранителни банки в областта. От двата клуба обявиха, че е важно, в тези тежки времена, всички да бъдат задружни. Макар старата вражда, двата клуба демонстрираха, че са заедно в борбата с COVID-19. Манчестър Сити предостави стадион Етихад на медиците от НЗС, като в конферентните зали на стадиона се провеждат обучения и инструктажи на новите лекари.

Тотнъм

Новопостроеният стадион на Тотнъм бе предоставен от клуба не медиците от НЗС. В новото съоръжение ще бъдат настанявани хора, които са били диагностицирани с коронавирус. Лондонският клуб прави постоянни дарения на храна, като осигуряват хранителни продукти за цялата северна част на британската столица. Фондация Тотнъм продължава да излъчва онлайн уроците по йога, чието предназначение е да помага на хората от програмата за рехабилитация на заболели от рак „Move 4 you”.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама