Какво се променя във футбола

19:50, 15 апр 20 / Спорт 25 2255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От ФИФА възнамеряват да отложат провеждането на Световното клубно първенство за юни 2022г., съобщи As. Турнирът  трябваше да се проведе в Китай в периода 17 юни – 4 юли 2021г., но датите бяха преместени поради отлагането и на европейското първенство за лятото на 2021г.

Световното клубно първенство ще бъде проведено в нов формат, като броят на участниците ще се увеличи от 7 на 24 отбора, а турнирът ще се играе на всеки четири години. Въпреки прехвърлянето на шампионата за 2022г. следващото издание на състезанието ще се проведе през 2025г.

В края на март месец, европейското първенство и Копа Америка също бяха отложени, както и всички мачове на националните обори, като тези мерки са предвидени за март и юли 2020г. Според Виктор Монталяни, който е президент на Конфедерацията по футбол за Северна и Централна Америка и Карибите (CONCACAF) и вицепрезидент на ФИФА, двубоите на националите отбори през септември може да не се проведат и всъщност да няма никакви мачове до март 2021, когато са следващите насрочени дати за изиграване на мачовете.

И Африка остана без футбол

"Аз лично смятам, че изиграването на международните мачове може да бъде трудна задача. Не толкова заради здравословни проблеми по света и различна степен на подготвеност, а защото трябва да има пътувания до други държави. Приоритет е националният футбол. Септември все още е в плановете, но не съм сигурен дали има солидна почва за това, имайки предвид случващото се сега.
Ако ни дадат зелена светлина, тогава много се съмнявам, че първият мач ще бъде с фенове. Това е огромен риск. Почти съм сигурен, че това ще бъде поетапен подход. Абсолютно съм сигурен, че с датите предвидени за март 2021 г. всичко ще бъде наред. Първият приоритет е да се помогне на националните лиги. Тогава ще разгледаме нашите състезания", заяви Виктор Монталяни пред "AP".

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама