Слави Трифонов отново обвини премиера в лъжа

15:15, 16 апр 20 25 4786 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Едва ли ще ви изненадам, като ви кажа, че на 8 април Бойко Борисов отново излъга. Това посочи шоуменът Слави Трифонов в социалната мрежа Facebook. Той уточнява, че повод за думите му е изказване на министър-председателя Бойко Борисов, който заяви, че в процентно отношение на глава от населението България е правила точно толкова тестове за коронавирус, колкото и Германия. „Разбира се, това е долна лъжа. По официални данни България е направила 8 пъти по-малко тестове от Германия, сметнато на глава от населението“, подчерта Трифонов.

Слави Трифонов: Стремеж към власт нямам, имам желание да осъществя решенията от референдума

Познайте коя страна измежду всички страни от Европейския съюз прави най-малко тестове за коронавирус. Вероятно сте познали – това е България. България е направила 7-8 пъти по-малко тестове, сметнато на глава от населението, от Италия, Португалия, Австрия, Ирландия, Норвегия, Литва, Словения, Естония и много други. А Обединените арабски емирства, които ни пратиха целебни фурми, са направили 29 пъти повече тестове от България. Исландската държава пък е направила над 40 пъти повече тестове от българската“, обясни телевизионният водещ.

Трифонов уточни, че около една трета от направените тестове за коронавирус у нас са извършени в частни лаборатории. „Тоест тия тестове сме си ги платили ние, българските граждани. Нито ги е осигурила българската държава, нито ги е платила българската държава. Нашето правителство категорично отричаше да има масово тестване по света и упорито отказваше да въведе такова тестване и у нас. А препоръките на Световната здравна организация отдавна са ясни: „Тествайте, тествайте, тествайте“. Защото без тестване липсва, каквато и да е реална картина на ситуацията“, коментира той.

Борисов за масовото пътуване: Не съм пъдарин, всяка дума ми започва с "Умолявам ви"

Шоуменът припомни, че ген. Мутафчийски винаги е твърдял, че бързите тестове са търговски, а не медицински. „И сега да видим какво стана вчера. Можете ли да познаете? Вчера министър-председателят Бойко Борисов и здравният министър Кирил Ананиев заявиха, че започват най-после масово тестване. Защо точно вчера? Може би, защото вчера Европейската комисия настоя страните-членки да прилагат масовото тестване“, посочи Трифонов.

„Вероятно генерал Мутафчийски ще промени набързо мнението си за бързите тестове така, както си промени мнението за ползите от носенето на маска. Въобще, и генерал Мутафчийски започва да се превръща в един нов Бойко Борисов. Днес говори едно, утре – друго. Днес носенето на маски е безполезно, утре е полезно. Даже задължително. Днес бързите тестове са дело на търгаши, утре – бързите тестове са супер“, заяви той.

Слави Трифонов за коронавируса в цифри

Освен това, не мисля, че е работа точно на шефа на щаба всеки ден като говорител да обявява броят на заразените. Днес той обяви, че в София има 32 нови случая. Но девет от тях са на медици. А заразяването на медиците е по вина именно на този същия щаб и на управляващите, които не направиха нищо, за да ги защитят. А днес, Бойко Борисов, министър-председателят, не друг, каза по отношение на Великден, следното, цитирам: “Да не започнем да отчитаме 100-200 умрели българи…. След това като стане да използват хладилните камери не за месо, а за съхранение на трупове, или площадките, на които се пързалят децата, да станат морги”. Ето кой ни плаши. Ето кой всява паника. Ето кой нарушава закона и трябва да носи наказателна отговорност! Този, дето ни затваря по домовете ни, а ходи, където си иска. Задължава ни да ходим с маски, докато неговата виси под брадичката. Затова, уважаеми сънародници, имам един съвет към вас: Не вярвайте на „Севда ТВ”, а вярвайте на здравия си разум“, призова Трифонов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама