Стилиян Петров предпочита да е мениджър "Селтик", отколкото президент на БФС

19:15, 19 апр 20 / Спорт 25 2569 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров предпочита да стане мениджър на "Селтик" пред президент на БФС, това обяви бившия футболист пред медия във Великобритания, предаде БНР.

„Както всеки бивш играч, когато е играл за даден голям клуб, винаги си задава въпроса „Един ден искам ли да го ръководя?”. Разбира се. Това е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш”, обясни Петров.

„Сега "Селтик" има много добър човек като мениджър – моят бивш съотборник Нийл Ленън, който върши страхотна работа. Това е вторият му период тук, така че кой знае. Ако го попитате дали иска да ръководи "Ман Юнайтед" или "Челси", то отговорът със сигурност ще бъде „Да”. Няма да откаже. В играта се опитваме да казваме или не неща, които правя хората щастливи, но това не значи, че нямаме амбиции. Ако искате да бъдете мениджър в "Селтик", тогава ще работите за това. Ще стане ли? Кой знае? Може би да, може би не”, акцентира още българинът.

Петров подробно описа как бившите му мениджъри са оказали влияние върху кариерата му, главно Мартин О’Нийл, който накара Стилиян да покаже най-доброто от себе си.

„Мартин бе този, от който наистина много научих – как да опростявам нещата, как да комуникирам с хората, какво е важно във футбола. Гордън Стархан е друг човек, който имаше акцент върху важните неща. Когато балансирате плюсовете от хората и вземете най-доброто от тях, може да се сдобиете с нещо уникално, което използвате в по-нататъшната си кариера", допълва Стилиян Петров.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама